corupție națională

Ludovic Orban atacă PSD: ‘Ar fi trebuit să existe stocuri’/ Alte ţări permit cu greu exportul materialelor de care România are nevoie

Premierul Ludovic Orban critică guvernările PSD care au lăsat goale rezervele de materiale necesare pentru combaterea epidemiei.

„Ar fi trebuit să existe stocuri pentru a face faţă unei astfel de epidemii. La momnetul la care am preluat guvernarea, stocurile erau zero”, a declarat Orban, în prima conferinţă de presă de la ieşirea din izolare.

Premierul a explicat că este nevoie de intervenţii la nivel diplomatic pentru ca alte state să permită exportul materialelor de care România are nevoie.

„Cererea pe piața internațională a crescut exploziv. România face toate eforturile omenește posibile pentru a putea achiziționa aceste cantități. Am avut N oferte, contracte care nu au putut fi onorate. Din decizii luate de diferite companii sau state, nu ne-am putut duce la bun sfârșit contractele. Avem din foarte multe țări unde este necesar să intervenim la nivel diplomatic”, a explicat premierul.

Orban a mai amintit că  se organizeaza achiziţia prin Unifarm şi prin Crucea Rosie. De asemenea, s-au simplificat procedurile la maximum pentru a putea incepe productia în ţară. „Deja a inceput productia de catre companii romanesti”, a precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *